Waar ben je naar op zoek?

Manieren van bevallen

Er zijn nogal wat houdingen en manieren om te bevallen. Zolang jij en je kindje het goed maken, mag je zelf bepalen hoe en waar je jouw kindje op de wereld zet. In het Moeder & Kindcentrum is dit niet anders. In ons centrum kun je op verschillende manieren bevallen: liggend, hurkend of op je knieën. Wil je hurkend bevallen, dan hebben we hiervoor een baarkruk ter beschikking.

Bevallen in een bevalbad

Daarnaast is het mogelijk om jouw baby in het water ter wereld te brengen. We hebben hiervoor een speciaal bevalbad in ons Moeder & Kindcentrum. Bevallen in het water heeft voor zowel de moeder als de baby voordelen. Bevallen in water kan voor de moeder ontspannend én pijnverlichtend werken. Het kindje wordt in het bevalbad op een rustige manier geboren: de overgang van de baarmoeder naar de buitenwereld is minder abrupt. We hebben de beschikking over één bevalbad. 

Er zijn medische redenen waarbij een badbevalling niet mogelijk is. Ben je geinteresseerd in bevallen in het bevalbad raden wij aan dit te bespreken met je gynaecoloog. Dit om teleurstellingen bij opname te voorkomen.

 

Persoonlijk contact?

Bel met de receptie van het Moeder & Kindcentrum 088- 70 66 600 of stel jouw vraag via het contactformulier