Waar ben je naar op zoek?

Bevallen in een bevalbad

19-3-2020 Vanaf heden wordt het bevalbad tijdelijk niet gebruikt. Er bestaat namelijk een mogelijkheid dat het virus Covid 19 ( corona virus) zich verspreidt via faeces. Dit is ter bescherming van onze zorgmedewerkers.

 

 

Wil je in het water bevallen? Dit is mogelijk in het Moeder & Kindcentrum! We hebben hiervoor een speciaal bevalbad tot onze beschikking. Bevallen in het water heeft voor zowel jou als je baby voordelen. Voor de moeder kan een bevalling in het water ontspannend én pijnverlichtend werken. Door het warme water kunnen weeën beter opvangen worden. Het kindje wordt in het bad op een rustige manier geboren: de overgang van de baarmoeder naar de buitenwereld verloopt minder abrupt.

Er zijn medische redenen waarbij een badbevalling niet mogelijk is. Ben je geinteresseerd in bevallen in het bevalbad raden wij aan dit te bespreken met je gynaecoloog. Dit om teleurstellingen bij opname te voorkomen.

Bevalbad reserveren

In het Moeder & Kindcentrum beschikken we over één bevalbad. Dit is een luxe bad dat speciaal is ontworpen voor bevallingen. Je kunt het bad reserveren via de receptie van het Moeder & Kindcentrum. Je reservering is echter geen garantie. Je reservering kan gelijktijdig met een andere badbevalling plaatsvinden: een bevalling is natuurlijk niet te plannen. We proberen altijd rekening met jouw wensen te houden.