Heb je nog vragen?
Stel ze gerust!

Navelstrengbloed doneren

Bij het Bravis Moeder & Kindcentrum heb je de mogelijkheid om na je bevalling navelstrengbloed te doneren aan bloedbank Sanquin.
 

In navelstrengbloed zitten bloedvormende stamcellen. Normaal gesproken wordt het navelstrengbloed, samen met de placenta, na afloop van de bevalling weggegooid. De stamcellen uit navelstrengbloed kunnen gebruikt worden voor stamceltransplantaties, bijvoorbeeld bij mensen met leukemie.

Wat gebeurt er met het navelstrengbloed?

Als je besluit om het navelstrengbloed van je baby te doneren, worden de stamcellen uit het navelstrengbloed opgenomen in een wereldwijd bestand. De stamcellen kunnen hierdoor wereldwijd gebruikt worden voor de behandeling van een patiënt. Nederlandse patiënten kunnen natuurlijk ook gebruik maken van dit wereldwijde bestand. 


 

Wil jij navelstrengbloed doneren?

Als je hieraan mee wilt werken, dan wordt jou voorafgaand aan je bevalling gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Deze krijg je samen met een informatiefolder over het doneren van navelstrengbloed van de polikliniek verpleegkundige of tijdens de informatieavond voor aanstaande ouders op het Moeder & Kindcentrum. Aan de hand van deze vragenlijst kan worden bepaald of je in aanmerking komt voor het doneren van navelstrengbloed. Je kan deze vragenlijst meenemen bij je volgende zwangerschapscontrole of als je komt bevallen in het Moeder & Kindcentrum.

Meer weten? Kijk op de site van Sanquin.
 

ZIJ GINGEN U VOOR

Wat ouders van ons vinden

9

"Geweldig hoe men de balans tussen hulp en zelfstandigheid perfect weet te behouden in zo’n geweldige maar ook spannende tijd!"

Familie van den Derg
10

''Goede zorg, goede communicatie en zeer goede ondersteuning!''

Matthew en Nadeche - Ouders van Doortje
10

"Vanaf de 1e minuut werden we geweldig opgevangen en ben ik onbezorgd de bevalling ingegaan"

Trotse ouders - van Mila
9

"We hebben lang getwijfeld tussen een thuis bevallig of in het Moeder en Kindcentrum. Maar hebben geen moment spijt van onze keuze. Wat een fijne sfeer en toppers daar!"

Familie Duurman - Ouders van Stenn
9,4
Onze geboortezorg wordt met een 9,4 gewaardeerd door onze cliënten.