Fotografie bij de geboorte

Een geboorte is een speciaal moment. Veel aanstaande ouders willen dit graag laten vastleggen. In het Bravis Moeder & Kindcentrum mogen niet te veel mensen bij de geboorte aanwezig zijn, maar foto’s (laten) maken is over het algemeen geen probleem.

De meeste baby’s komen in één van de bevalsuites van het Bravis Moeder & Kindcentrum ter wereld. U bent voor het vastleggen van de geboorte vrij om dit op uw eigen manier in te vullen. U kunt bijvoorbeeld een familielid vragen om bij de bevalling aanwezig te zijn om foto’s te maken. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van de diensten van een professionele geboortefotograaf.

Privacy

De afspraak is dat medische handelingen niet in beeld komen. Ook artsen, medewerkers en verloskundigen komen zonder hun toestemming niet, of niet herkenbaar, in beeld.

Fotografie in de operatiekamer

Voor het maken van foto’s tijdens een keizersnede hanteert het Bravis ziekenhuis wel strikte regels. In de operatiekamer gelden namelijk strenge eisen met betrekking tot kleding en hygiëne. Meestal mag alleen de partner mee naar de operatiekamer.
Het Bravis ziekenhuis heeft met een aantal professionele geboortefotografen afspraken gemaakt om hierbij aanwezig te kunnen zijn. Deze fotografen zijn goed voorbereid en zijn aangesloten bij de branchevereniging geboortefotografen.com. Ze hebben van het ziekenhuis uitgebreide instructies gekregen en zijn rondgeleid over de afdeling en in de operatiekamer. Zij kennen de richtlijnen voor kleding en hygiëne.

De geboortefotograaf

U kunt rechtstreeks contact opnemen met de geboortefotograaf van uw keuze om uw wensen te bespreken. Gaat uw kind via een geplande keizersnede ter wereld komen en wilt u dit bijzondere moment professioneel laten vastleggen? Overleg dan met de geboortefotograaf van uw keuze of hij/zij een overeenkomst heeft met het ziekenhuis. De hieronder vermelde geboortefotografen hebben een overeenkomst met het Bravis ziekenhuis en mogen mee naar de operatiekamer.

Foto: Gwendolyn Pieters

Foto: Gwendolyn Pieters

Foto: Ilse Nelissen

Foto: Ilse Nelissen

Foto: Lobke Koppens

Foto: Lobke Koppens

Foto: Mirjam Cremer

Foto: Mirjam Cremer