Nieuws

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom het Moeder & Kindcentrum? Kijk dan op onze nieuwspagina. Hier vind je berichten over nieuwe en interessante ontwikkelingen. Daarnaast kun je ons volgen via onze Facebookpagina.

 • Bravis ziekenhuis beide hoofdlocaties op 1 foto.jpg

  Contractafspraken met alle zorgverzekeraars

  Aan het einde van het jaar heeft iedere patiënt de mogelijkheid om een andere zorgaanbieder te kiezen. Het is dan ook voor u belangrijk om te weten met welke zorgverzekeraars uw ziekenhuis een contract heeft afgesloten.

 • 091117 05 Kinderadviesraad Bravis ziekenhuis.jpg

  Patiëntenparticipatie en KinderAdviesRaad

  Patiënten kunnen een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van hun eigen zorgproces. Maar dan moeten zorgprofessionals ze hiervoor wel de ruimte geven en moeten patiënten die ruimte pakken.

 • Sigrid Goorhuis 2017.jpg

  Serie over werken op de OK

  Het Bravis ziekenhuis heeft een operatieafdeling met 12 operatiekamers, verdeeld over de locaties Roosendaal en Bergen op Zoom. In een nieuwe serie vertellen medewerkers van de OK over hun werk. In deze eerste aflevering is Sigrid Goorhuis-Posthumus aan het woord. "Je hebt hier de mogelijkheid je te ontplooien."

 • Maatschappelijke verantwoording 2017.jpg

  Bravis ziekenhuis in dialoog met samenleving

  Voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseerde het Bravis ziekenhuis zijn ‘dag van de maatschappelijke verantwoording’. De Raad van Toezicht, de Raad van Bestuur en de Vereniging Medische Staf gingen live in gesprek met belanghebbenden bij het ziekenhuis over het gevoerde beleid van het afgelopen jaar en over zijn plannen voor de toekomst.

 • Maatschappelijke verantwoording 2017.jpg

  In dialoog met samenleving

  Voor het tweede achtereenvolgende jaar organiseerde het Bravis ziekenhuis Roosendaal / Bergen op Zoom zijn ‘dag van de maatschappelijke verantwoording’.

 • Tovertafel 1.jpg

  Tovertafel voor Kind & Jeugd

  Pedagogisch medewerkster Tanja van Doorne bekeek een documentaire over een 'Tovertafel' en zag direct mogelijkheden voor de kinderen waarmee zij werkt. Ze vroeg het Brave InnovatieTeam van het ziekenhuis hoe ze dit kon aanpakken.

 • Ondertekening overeenkomst Taal voor het Leven door Amphia en Bravis ziekenhuis 4-9-2017.jpg

  In actie tegen laaggeletterdheid

  Amphia en Bravis ziekenhuis zijn sinds maandag 4 september partners van ‘Taal voor het Leven’ van Stichting Lezen & Schrijven. Hierin werken lokale en landelijke organisaties samen om meer laaggeletterden te bereiken en bij te scholen.

 • Bravis ziekenhuis beide hoofdlocaties op 1 foto.jpg

  Bravis ziekenhuis landelijk in beeld in SBS6 Trauma Centrum

  Medewerkers van het Bravis ziekenhuis zijn deze zomer zes weken gevolgd voor afleveringen van het televisieprogramma Trauma Centrum van SBS6. De nieuwe serie wordt vanaf 8 september iedere werkdag om 20.00 uur uitgezonden.

 • mijnbravis.png

  Sneller uitslagen en brieven terugzien in MijnBravis

  MijnBravis, het digitale dossier voor patiënten van het Bravis ziekenhuis, wordt uitgebreid. Uitslagen van onderzoeken en brieven van hun specialist aan de huisarts zijn vanaf 1 juli sneller in te zien.

 • Studio iBiZZ schenkt wandspeelgoed 1.jpg

  Moeder & Kindcentrum blij met nieuw kinderspeelgoed

  Deze week is in het Moeder & Kindcentrum nieuw wandspeelgoed feestelijk in gebruik genomen. Het materiaal is geschonken door Studio iBiZZ. Onder het toeziend oog van de speelgoedexperts Krijn (4) en Gijs (11) onthulden Raymond Smulders en Jeroen Zijffers van Studio IBiZZ het speelgoed.

 • Banner - Bent u al gevraagd.png

  Actueel medicatieoverzicht via LSP

  Het Bravis ziekenhuis verleent u graag de juiste zorg. Het is daarvoor belangrijk dat uw zorgverlener op de hoogte is van uw actuele medicijngebruik. Het ziekenhuis maakt, met uw toestemming, gebruik van het Landelijk Schakelpunt (LSP).

Persoonlijk contact?

Bel met de receptie van het Moeder & Kindcentrum 088- 70 66 600 of stel jouw vraag via het contactformulier