Waar ben je naar op zoek?

Totstandkoming Moeder & Kindcentrum

De overheid in Nederland stelt strenge kwaliteitseisen aan de zorg rondom bevallingen en geboorte. Zo moeten er 24 uur per dag een gynaecoloog, anesthesist en kinderarts aanwezig zijn. Het Bravis ziekenhuis locatie Bergen op Zoom en locatie Roosendaal kunnen dit individueel niet realiseren. Door de zorg in het gezamenlijke Moeder & Kindcentrum te concentreren, voldoen we aan deze strenge kwaliteitseisen. Nu en in de toekomst.

Het Moeder & Kindcentrum is een initiatief van het Bravis ziekenhuis in samenwerking met kraamzorgorganisaties en de eerstelijns verloskundige praktijken uit de regio. Door de zorg rondom bevallingen op één plaats te concentreren, voldoen we nu en in de toekomst aan de kwaliteitseisen van de overheid.

 

Zorg anders organiseren

Daarnaast wilden we de zorg rondom bevallingen en geboorte anders organiseren. In het verleden werd een vrouw tijdens haar bevalling meerdere keren verplaatst en werden moeder en kind na de geboorte vaak gescheiden. Bovendien mochten partners na de bevalling niet lang blijven. Met de komst van het Moeder & Kindcentrum is dit veranderd. In het centrum wordt een vrouw tijdens de bevalling zo min mogelijk verplaatst. Je wordt opgenomen in een bevalsuite en zal hier de gehele bevalling verblijven. Na de bevalling ga je naar een kraamsuite of couveusesuite, waar jouw kindje bij je is. Ook mag de partner of een ander familielid op de kamer blijven slapen in een logeerbed. Met deze veranderingen richten we ons op gezinsgerichte zorg.

 

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over je bevalling? Bekijk dan online onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op. Wij helpen en informeren je graag!

Persoonlijk contact?

Bel met de receptie van het Moeder & Kindcentrum 088- 70 66 600 of stel jouw vraag via het contactformulier